1 vizsgálat és 4 alkalom, 40.000ft

vizsgálat: 45-50 perc és 1 alkalom 35-45 perc

A vizsgálat alatt feltárt probléma kezelése, vagy éppen probléma megelőzése. A baba állapota dönti el, hogy hány alkalommal találkozunk.

Szakorvosi véleményt szeretettel várunk már a vizsgálatra; pl.: neurológiai vagy ortopéd szakvéleményt.

Sok esetben ezek a problémák szépen kezelhetőek és nem okoznak maradandó problémát a babának- főleg akkor, ha a segítségnyújtás időben érkezik.

Milyen technikákat alkalmazunk egy- egy probléma kezelésére?

A  gyermeket minden esetben komplex egészként kezeljük. Állapotától, hangulatától és életkorától függően alkalmazunk aktív tornát, manuál terápiát, nyújtást- hajlítást, passzív gyakorlatokat, zsályakrémes átmasszírozást.

Milyen módszereket alkalmazunk?

Tudásunkat a konduktív pedagógiára alapozzuk. Ennek a módszernek alapelve a holisztikus szemlélet. A gyermeket minden esetben motiváljuk, felkeltjük a figyelmét és vele együtt érjük el a célunkat. A gyermek végig aktív résztvevője a foglalkozásnak- még akkor is, ha épp passzívan nyújtó-hajlító gyakorlatokat végzünk vele.

Milyen esetben ajánljuk a szülőnek a komplex szemléletű korrekciós-prevenciós csomagot?

  • eltérő izomtónus: feszes vagy hipotón izomtónus
  • a mozgásfejlődés megakad, vagy korához képest le van maradva ( nem tolerálja a hasra fektetést, 3. hónap körül nem emeli a fejét, ha a hasán van) vagy éppen túl gyors (6 hónaposan pl. már áll a babád)
  • aszimmetrikus nyaktartás, aszimmetrikus gerinc, láb deformitások
  • aszimmetrikus mozgás kivitelezés (csak az egyik oldalra gurul, csak az egyik oldalra fordítja a fejét)
JELENTKEZEM