A Pacsirta Fejlesztház szorosan együtt működik a Gyermekszemléléek nevű szülőket támogató közösséggel.
Amennyiben szeretnél csatlakozni közösségünkhöz, kérlek, hogy kövess minket az Instgramon:

https://www.instagram.com/gyermekszemlelek/

Mit lehet tudni a közösségünkről?

„Egy olyan közösséget álmodtunk és valósítottunk meg Nektek, amiben jó érzés szülőnek lenni.

Hisszük, hogy a kisgyerekes apai- anyai élet nem csak nyűg és szenvedés, hanem telis- tele van kisebb és nagyobb örömökkel. 

Hisszük azt, hogy gyermekünkkel együtt meg lehet élni a pillanatot!

Hiszünk az anyákban, az apákban és a nevelőkben! Hiszünk a szülői kompetenciában!

Nem gondoljuk, hogy mindenki úgy születik a világra, hogy tudja milyen érzés apának és anyának lenni. Azt gondoljuk, hogy ez egy tanulási folyamat. 

Ebben a tanulási folyamatban nyújthat nektek segítséget az Instagram oldalunk és az előadásaink.”

Workshopjaink:

  • 6 alkalmas előadássorozat 0- 6 hós babák szüleinek, jelentkezni: baba-ws@gyermekszemlelek.comA workshopjainkból megtanulhatod, hogyan alakítsd gyermekeddel úgy mindennapjaidat, hogy családi egységben, kiegyensúlyozott életet tudjatok élni. 6 alkalommal találkozhatsz gyakorló szakembereinkkel, akik segítségedre lesznek abban, hogyan alakítsd az életedet a várandóság alatt, hogyan és mivel várd otthon a babádat, mit tehetsz annak érdekében, hogy a babád az első perctől jó alvó legyen, hogyan alakítsd a mindennapjaitokat. Ezek mellett rengeteg gyakorlati tippel látnak el a baba fejlődését illetően konduktorunk. A védőnéni otthoni balesetekben lesz segítségetekre (megelőzés, megoldás). Sok-sok éves tapasztalatunkat hozzuk el nektek, segítve ezzel a harmonikus, boldog gyermekfejlődést, gyermeknevelést és szülővé válást. Workshopunkban több szakma találkozik, így egyszerre kaphatsz választ nevelésbeli, fejlődésbeli és otthoni ellátásbeli kérdéseidre. 
  • bölcsis beszoktatás: Rőzse két alkalommal segít nektek abban, hogyan készüljetek fel a bölcsis beszoktatásra. Jelentkezni: bolcsis@gyermekszemlelek.com

Mi a célja a projektnek?

Segítségedre leszünk abban, hogyan alakítsd az életedet a várandóság alatt, hogyan és mivel várd otthon a babádat, mit tehetsz annak érdekében, hogy a babád az első perctől jó alvó legyen, hogyan alakítsd a mindennapjaitokat, hogy az egész családnak jó legyen.

Sok-sok éves tapasztalatunkat hozzuk el nektek, segítve ezzel a harmonikus, boldog gyermekfejlődést, gyermeknevelést és szülővé válást.

Segítségre és nem okoskodásra vágysz?

Kérdéseid vannak a fejlődés, nevelés, gondozás, napirend vagy alvás témákban?

Esetleg több módszert is próbáltál már, de eddig semmi nem oldotta meg a problémákat?

Egyszerűen csak kíváncsi vagy a szakemberek gondolataira- mit, mikor, hogyan.
Akkor itt a helyed a workshop-on!

Miért ajánljuk a workshopot?

Úgy gondoljuk, hogy minden család más és más dinamikával rendelkezik. A babádat és a családodat Te ismered a legjobban. Mi módszereket ismerünk és a saját családunkat. Ezt a tudást és tapasztalatot már rengteg családnak tovább adtuk és a visszajelzések alapján állíthatjuk, hogy működik! Nagyon bízunk abban, hogy Neked is a segítségedre tudunk lenni! különböző lehetőségeket szeretnénk a kezedbe adni, hogy még hatékonyabban tudjaotk családként működni.Az eddigi tapasztalatok azt mutatták meg, hogy többféle helyes út van. Segítünk, hogy megtaláld a te családod helyes útját :)

Kérdezni nem bűn, sőt sok esetben a legmegfelelőbb. A mai információs áradatban a jó információt nehéz kiszűrni. Mi, Rőzse és Reni azt garatnálják Neked/Nektek, hogy gyakorlati útmutatót adunk Neked, amit rögtön a hanganyag meghallgatása után vagy a workshop után tudod használni a mindennapokban. Ezek a módszerek a tudomány által is alátámasztott módszerek.

Több témakört járunk körbe. Például: nevelés (napirend, alvás), gondozás (otthoni balesetmegelőzés) és fejlődés (mozgás, beszéd, játék, szociális fejlődés). MIndent különböző szakemberek bevonásával tesszük (védőnéni, pszichológus, gyógypedagógus). Biztosítunk téged arról, hogy a leghitelesebb információkhoz juss (orvos, gyógypedagógus, pszichológus).
Hisszük, hogy a megfelelő gyermek fejlődéshez nem fejlesztésre, hanem megfelelő körülményekre van szükség.
Nem hiszünk abban, hogy a mai gyerekek legelőbb bölcsis korukra tudják átaludni az éjszakát.
Hiszünk a napirend fontosságában. A rendszer mindenki számára fontos, a babák számára is. Kinga kollégánkat idézve: “A rendszer ne az legyen, hogy nincs rendszer”.

Hiszünk az egyéni fejlődés menetben.

Hiszünk az egyénre szabott napirendben.

Arra biztatunk Téged is, hogy keresd meg a legmegfelelőbb napirendet, alvási ritmust, bízz magadban és gyermekedben is.

Nekünk is és a társszakmáknak is az a célja, hogy a szülő kompetensnek érezze magát szülőként. Gyermeked fejlődése a te kezedben van. Mi segítünk megtalálni a legmegfelelőbb utat a harmonikus, kiegyensúlyozott mindennapokhoz és fejlődéshez.

Arra biztatunk, hogy a kisgyermekes időszakot élvezd, mint szülő! Ne izgulj és ne rettegj azon, hogy “mi lesz majd ha ….. Szeretnénk segíteni elengedni ezeket a félelmeket, ami szembe jöhet velünk az információ áradatban. Szeretnénk minden kisgyermekes anyukának és apukának visszaadni azt az önfeledt érzést, hogy anyuka és apuka :)

Alapító tagok:

 

Jelentkezés