Hogy fejlődik? Mire figyeljek? Hogyan tudom támogatni?

Ezekre a kérdésekre megérkeztek a szakértői válaszok szülők számára!

A HelloLurko! Fejlődj Velem! applikáció egy szülőknek szóló magyar fejlesztésű applikáció, ami a fejlődés első 12 hónapját hivatott bemutatni. Az applikáció kifejezetten az időre, komplikáció nélkül született babák fejlődését mutatja be (koraszülött babák szüleinek nyújthat kapaszkodót, de nincs külön koraszülött életét bemutató rész az applikációban!).
Hónapról hónapra, lépésről lépésre mutatja be az applikáció a korai fejlődésmenet legfontosabb állomásait. Megismerheted gyermeked fejlődését, ami azért nagyon fontos, hogy reális elvárásokat támassz magatokkal szemben. Például: tudtad, hogy egy 3 hónapos baba látása még nagyon más, mint a felnőtt látása? Éppen ezért felesleges neki tanítani a színeket. Sokkal fontosabb ebben az időben a szabadon eltöltött játékidő a játékmatracon. Vagy a baba nem azért sír 8 hónapos kora körül, mert „hisztis” vagy mert „bosszantani akar”, hanem azért mert szeparációs szorongása van. Az applikáció segít megérteni babád viselkedést, kapaszkodót nyújt ahhoz, hogyan tudod őt a legjobban támogatni a fejlődés rögös és sokszor fájdalmas útján.

Ahhoz, hogy szülőként megfelelően tudj reagálni babád viselkedésére, válasz-kész szülői magatartást tudj neki biztosítani a legtöbbször, megértéssel és szeretettel tudj a babád felé fordulni, akkor is, mikor már „elfogytál”, érdemes ismerned a gyermeki fejlődés lépéseit (valamennyire). Az applikáció ebben is a segítségedre lehet!

A tartalom szülőkre lett szabva. Vicces, humoros formában, érthető nyelvezettel íródott. Nem igényel semmiféle előképzettséget a megértése.

Kinek ajánljuk az applikációt?

Minden olyan szülőnek, aki tudatossággal megspékelve szeretné gyermekét nevelni, szeretni, odafordulni már az első perctől kezdve. Olyan szülőknek, akik az első 12 hónapot megélni és nem túlélni szeretnék. Ez egy csodás időszak a babának, a mamának és az egész családnak is. És igen, rengeteg kihívást hordoz magában; mikor alszik a babám, mennyit tud kb ébren lenni, hogyan történik a mozgásfejlődése, hogy van ez összefüggésben például a látás vagy a beszédfejlődéssel? Ezekre a kérdésekre is mind választ kapsz az applikációban.

Mi szakértők mindent megteszünk azért, hogy egy-egy korszakot úgy mutassunk be Neked, hogy azt megértsd, átlásd. Ezzel is segítve a jó anya/apa-gyermek kapcsolatot.

Tippeket és jó tanácsokat is adunk a mindennapokhoz.

Töltsd le az appot és helyezd magad képbe! Ne bízd a véletlenre a gyereknevelést! Hallgass az ösztöneidre és ismerd az életkori sajátosságokat!

Az applikációban…

  • Olvashatsz arról, hogyan történik az első 12 hónapban a mozgásfejlődés, a beszédfejlődés, a látásfejlődés-hallás és szaglás fejlődése, a szociális és érzelmi fejlődés, a gondolkodás fejlődése.

  • Az applikáció segítségedre lesz abban, hogyan, mivel és miket játssz a babáddal otthon.

  • Kapaszkodót nyújtunk Neked abban, hogy felismerd a babád számára optimális napi ritmust és segítünk ennek a kialakításában is.

  • Olvashatsz jó tanácsokról; mivel ápold a babád bőrét, hogyan utazz a babával, miket tartalmazzon az otthoni mini patika és még rengeteg egyéb hasznos témával találkozhatsz a leírásban és a blogban is.

  • Segítségedre lehetünk abban is, hogy egy esetleges eltérést felismerj és mielőbb segítséget kérj.

 Mit kell tudnod az alkalmazásról?

Az applikációt megtalálod a Google Play áruházban és az AppStore-ban is!

Applikáció neve:

HelloLurko! Fejlődj Velem!

Töltsd le

az applikációt és helyezd magad képbe!

Tófalvi Renáta
alapító és a HelloLurko! csapata